Exmemoriam
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Exmemoriam - Harry Potter RPG
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
Harry James Potter
Griffendél hallgató
Griffendél hallgató
Harry James Potter

Hozzászólások száma : 111
Join date : 2010. Feb. 02.

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptyKedd Feb. 02, 2010 9:05 pm

.: Általános tudnivalók :.
* Mint minden Netes fórumra, erre is vonatkoznak a netikett írott/íratlan szabályai. Nem politizálunk, nem káromkodunk, nem sértegetjük egymást, nem vitatkozunk.
* Az oldal admini és moderátori teendőit a Staff csapata látja el. A Staff szava szent és sérthetetlen. Jó okunk van arra, hogy azt tegyünk és úgy ahogy mi akarunk
* A fórumra csak akkor postolhatsz hozzászólást, hogyha elfogadtuk az előtörténetedet.

.: Részletek a topikokról :.
* A fórum a játékra épül. Szeretnénk mindenkit megkérni arra, hogy ne csak a chatboxba írjatok vagy OFF topicba. Tudjuk, hogy az ilyen beszélgetések összehozzák a játékos társakat, de ne csak ez menjen az oldalon.
* A játékos fórumokban nem offolunk! Az ilyen hozzászólásokat azonnal nélkül töröljük.
* Játékos topikot csak a vezetőség nyithat, kivételek a karakter saját otthonai. Azokat bármikor létre hozzhatjátok magatoknak is azzal a feltétellel ha használni is fogjátok őket. Ne lassítsák az oldalt a felesleges, üres mappák.

.: Karakterek létrehozása :.
* A karakteralkotás első pontja a koncepció felépítése. Érdekes, részletes, összetett jellem leírásokat várunk amik nem csak két szóból állnak hanem rendesen ki vannak fejtve és nem ütköznek sehol sem ellentmondásba! Ne sablon karakter csináljatok mert az elég unalmas. Minden ember más és más, mutatkozzon ez meg a karakterekben is.
* A karaktered bármelyik évfolyamban kezdhet, az elsőtől kezdve a hetedikig, sőt akár lehet felnőtt, vagy éppenséggel kisgyermek is. A te fantáziádra és íróképességedre van bízva, hogy mit tudsz eljátszani és mit nem.
* A karaktered neve minimum két tagból álljon: egy keresztnévből és egy vezetéknévből, ebben a sorrendben.
* Írd be a keresődbe, hogy english baby names! Itt rengeteg nevet találhatsz országok szerint csoportosítva. Ha egyik sem nyerné el a tetszésedet vagy egyedit szeretnél akkor találj ki te egyet! Figyelem! Ha a nevet te alkottad meg azt jelezd valahol, hogy később ebből ne legyen baj.
* Ne nevezd el a karakteredet kedvenc celebedről, se regényhősről vagy filmszereplőről, se másik oldalról ne nyúlj le teljes nevet ( hacsak az a kari nem a tied )
Vigyázz, a mi mindennek utána nézünk!
* Játékot mindenki csak a minta alapján elkészített és ELFOGADOTT előtörténettel kezdheti el.
* Előtörténetedet a Jelentkezés kategória Előtörténetek mappájába küldd el! NE új témába!!!
* Ne küldj el félkész előtörténetet mert az olyanokat töröljük!
* Az előtörténetedet úgy készítsd el, hogy nem tudod, melyik Házba leszel beosztva mivel ezt a vezetőség dönti el nem pedig te. Ezzel akarjuk elkerülni, hogy griffendéles jellemű ember kerüljön a mardekárba vagy ilyesmi.
* Ha egy játékos több karakterrel is rendelkezik azok egymás multijai.
* Akkor készíthetsz új karaktert az első mellé, ha engedélyt kértél az admintól és az úgy ítéli, hogy elég aktív vagy és a játékod is elérte hozzá a megfelelő színvonalat.
* Multi karaktereknek nem kötelező szerepjáték-példát írniuk, viszont ha ilyen eset állna elő kötelező odaírnod, hogy ki/kik a karaktereid
Figyelem! Az admin és a modik fenntartják maguknak a jogot, hogy ha olyan a helyzet akkor megtagadják az engedélyt.

.: Karakterek jegelése / Távollét :.
Bárkivel előfordulhat, hogy tanulás, szülői szigor vagy egyéb személyes okok miatt huzamosabb ideig nem tud gép közelben lenni. Gondolom mindenkinek a számára világos, hogy a játékos ebben az esetben akkor jár el tisztességesen ha ezt jelzi a többi játékosnak is.
Ennek a menete a következő.: Nyitsz egy új témát a Karakterek Jegelése mappán belül a karaktereid nevével. Leírod, hogy kb meddig leszel távol és az admin erre az időre világoskék színt ad a karidnak. Ha visszatértél ugyan ebbe a mappába írd bele, hogy újra számíthatunk rád és az admin visszaadja az eredeti színedet! Figyelem! Ha valaki eltűnik minden jelzés nélkül akkor másfél hónap után az illető törlésre kerül.

.: Játékok írása / Postok minősége és formája :.
* Az oldal minimum reagmennyisége 7 teljes sor. Ennél kevesebbet nem fogadunk el
* Ne váltogasd az igeidőket a postodon belül: ha elkezdted jelen időben ne fejezd be másképp.
* Törekedj arra, hogy minden postodban a legtöbbet add ki magadból. Legyen meg a kellő stílus, a mondanivaló. Ha nincs ihleted akkor inkább ne írj hanem várd meg míg lesz ötleted. Rettentő lelombozó és kedvrontó tud lenni egy olyan írást olvasni ami össze van csapva mert az illető nem próbálkozik eléggé és csak kínjában ír.
* Az építőnek szánt jó tanácsokat ne vedd sértésnek vagy bántásnak, hanem inkább fogadd meg azokat és fejleszd játéktudásodat! Tanulj a hibákból! Senki sem tévedhetetlen, de kis gyakorlással a hibákat ki lehet küszöbölni.
* Ha gondjaid akadnak azzal, hogy hogyan fejezd ki magad, lehetőséged van, hogy segítséget kérj. Ezt megteheted a Közérdekű Információkon belül a Mentor program mappában. Bővebben ott olvashatsz.
* Ne keverd a játékot a valósággal. Amiről a játékos tud, arról nem biztos, hogy tud a karakter is! Csak azokat az eseményeket tudják a karakterek amiknél jelen voltak.
* A játék az 1996-os tanévben játszódik, jelenleg 1996. szeptembere van. Harry és évfolyamtársai jelenleg ötödévesek. Játszhatsz persze fiatalabb illetve idősebb karikkal is.
* Csak a saját karakteredet irányíthatod! Más karakterét csak akkor, ha ezt előre megbeszéltétek és jeleztétek a moderátoroknak vagy adminnak.
* Olyan helyszíneken, ahol párhuzamosan több játék is folyik, lásd el a reagodat névvel, így tudatod, hogy kinek szól a post. Így elkerülhetjük a kavarodást

.: NJK karakterek rövid leírása :.
* NJK - nak nevezzük a nem játékos karaktert.
Ugyanúgy mozognak, cselekednek és beszélnek, mint játékos karakterek
Lehetőséged van megkérni valakit hogy esetleg eljátssza helyetted - ilyenkor máris érdekesebb és hosszabb a vele való játék.

.: Kalandok rövid magyarázata :.
Minden ötletet szívesen meghallgatunk, elolvasunk. Ha ötleted támad egy jó kis kalandhoz küld el PM - ben KULTURÁLT megfogalmazásban az adminnak vagy a egy moderátornak. Elolvassuk, megvitatjuk és a lehető leghamarabb visszajelzünk neked a dologgal kapcsolatban. Ha igényt tartasz KM - re azt külön kell jelezned időben, hogy tudjunk szólni valakinek. A közös kalandokat mindig előre kihirdetjük majd a Közérdekű Információkob belül a KALANDOK mappában.

.: Párbajok és Támadások szabályai :.
* A harcban fontos a korrektség! Add meg a lehetőséget az ellenfelednek arra, hogy védekezhessen.
* Nem az a lényeg, hogy a karaktered mindenben tökéletes legyen hanem a játék élvezhetősége. Nem baj az ha a karakterednek nem megy valami. Ettől vagyunk emberek. Koncentráljon egy dologra és azt csinálja jól
* Tartsd észben: Mindenki legyőzhető! Senki nem hallhatatlan vagy támad fel
* Ne akard egy reagban lefegyverezni, és legyőzni az ellenfeled. Ez lehetetlen dolog.
* A varázsvilágban az átkok többsége elől ki lehet térni.
* Ha az ellenfeled hagyta, hogy eltaláld, úgy fer, hogy Te se védd ki minden támadását. Ettől lesz a játék reális, hosszú és élvezhető.
* Az erősebb legyőzi a gyengébbet akárcsak a valóságban
* Mindent reagálj le, még akkor is, hogyha kínos szituációba keveredsz miatta. Emberek vagyunk mindenkivel történnek kínos dolgok mégsem lehet mindent figyelmen kívül hagyni
* Roxfortos diákként ne akarj hatalmas legyőzhetetlen mágikus tudást magadnak. Gyerek vagy ne feledd! Te sem tudsz mindent
NE VPZ MERT AZ OLYANOKAT FÁJDALOM, DE EL KELL KÜLDENÜNK!

Végezetül.: Az avatar kép mérete minimum 150x200 px, de nem haladhatja meg a 150x250 px - t.
Az aláírás maximum 600x200 px lehet! A nagyobbakat azonnal töröljük
Vissza az elejére Go down
https://exmemoriam.hungarianforum.net
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Exmemoriam :: Ősi tekercsek, avagy Az oldal titkai :: A Nagy Könyv-
Ugrás: