Exmemoriam
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Exmemoriam - Harry Potter RPG
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tanárok előtörténetei

Go down 
SzerzőÜzenet
Harry James Potter
Griffendél hallgató
Griffendél hallgató
Harry James Potter

Hozzászólások száma : 111
Join date : 2010. Feb. 02.

Tanárok előtörténetei Empty
TémanyitásTárgy: Tanárok előtörténetei   Tanárok előtörténetei EmptyKedd Feb. 02, 2010 10:44 pm

Tanárok előtörténetei
Vissza az elejére Go down
https://exmemoriam.hungarianforum.net
Hermione Granger
Prefektus
Prefektus
Hermione Granger

Hozzászólások száma : 66
Join date : 2010. Feb. 02.
Age : 24

Tanárok előtörténetei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tanárok előtörténetei   Tanárok előtörténetei EmptyPént. Feb. 05, 2010 8:35 pm

ALEXANDER JEFFRY MONROTH

Teljes név.: Alexander Jeffry Monroth
Beceneve.: Alex, Jeffie édes Razz
Nem.: férfi
Születési hely, idő.: 1965. 11. 15.
Kor.: 30
Faj.: ember
Vér .: arany
Oldal.: semleges
Család.: nincs

A múlt

Rothbury melelt születem egy sötét esős éjszakán. A szüleim aranyvérű varázslók voltak, anyám távolrol a Black család rokona. Apám egy amrikai varázslóm aki a 1960-ban érkezett az országban. Anyám egyszerű háztartásbeli volt, apám pedig tanár volt egy mugliiskolában. Testvéreim nincsenek. A szüleimet kiskoromban halálfalók ölték meg, anyám az utolsó pilanatig védett engem. Végül az egyik halálfaló magával vitt engem és felnevelt, de olyan sorom volt, mintegy házimanonak. Aztán megszöktem tőle és egy árva házba kerültem. Mugli általános iskolába jártam. utána meg megkaptam a levelet a roxfrtoból, hopyg felvettek. A házam a mardi volt.Amikor elvégeztem a sulit, az aurorképzőbe felvételiztem és bekerültem oda is. Miután letettem a szakmát úgy gondlotam ez nem nekem való így tanárnak mentem és eredeti célomtol eltérően a Mugliismeretet kezdtem oktatni. Megcéloztam a posztot. Mivel nagy a szakmaigyakorlatm kifejezetten jó tanárnak számítok!


Jellem

A szivem legmélyén kedvs vagyok viszont ezt ritkán muttaom ki. Afféle titokzatoskodó vagyok aki előszeretetel bújuk a kemény álca mögé. Sokszor állok negativan a dolgokhoz és néha gúnyolódom is de csak akkor ha rossz kedvem van. Ha jobb a hangulatom, akkor megértőbb és elnézőbb vagyok a diákokal. A gyerekkori traumám miatt érzékenyen reagálok rá, ha valaki védtelen és bántják; ugyanakkor csak egy tervvel előállva lendülök akcióab.

Külsőségek

Magasság .: 183 cm
Szemszín .: kék
Hajszín .: szőke
Különleges ismertetőjel.: egy tőr amit a halálfalótól lopott
Kinézet .: első ránézésre vagány és igazi szívtipró. Mindig laza ez látszik az öltözködésén is. Nem szereti az elegáns ruhákat. Ha teheti farmet meg pólót vesz fel, a farmer övére szeret láncokat akasztnai.
Egészségi állapot.: egészséges

A tudás

Mugli képzettségek.: nincs
Pálca típusa.: használatban 5 hüvelyk (teleszkópos), szantál fa sárkánypikkely mag
Különlegesség.: legilimencia, oklumencia, animágia ( hiúz )
Vissza az elejére Go down
https://exmemoriam.hungarianforum.net/forum.htm
Harry James Potter
Griffendél hallgató
Griffendél hallgató
Harry James Potter

Hozzászólások száma : 111
Join date : 2010. Feb. 02.

Tanárok előtörténetei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tanárok előtörténetei   Tanárok előtörténetei EmptyVas. Feb. 14, 2010 2:06 am

DOLORES JANE UMBRIDGE

Teljes név.: Dolores Jane Umbridge
Beceneve.: Dolores
Nem.: nő
Születési hely, idő.: London 1934.december 20-án
Kor.: 61éves
Faj.: ember
Vér .: arany
Oldal.:inkább rossz
Család.:Szülei meghaltak van egy testvére Selwyn aki halálfaló

A múlt
*Dolores 1934-ben láttam meg a napvilágot.Édesanyja nem sokkal a születése után meghalt .Édesapja ezután nem sokkal kilépett az életéből.Nagynénje nevelte fel,aki nagyon szegény volt és nagyon gonosz.Mindig nagyon kegyetlenül bánt vele.Szinte nem telt el úgy nap,hogy ne verte volna meg valamiért.Hol azért mert csúnyának találta a kislányt,hol pedig azért mert koszosnak.Volt egy testvérre,aki idősebb volt,de a nagynénje vele nem tartotta a kapcsolatot így ő is csak már felnőtt korábban találkozott vele.Szülei varázslók voltak,ahogy ő és a testvére is,viszont a nagynénje valami különös oknál fogva nem.Ezt a dühét is a kislányon fejtette ki.A fiatal Dolores nem igazán barátkozott a szomszéd gyerekekkel,akik elég sokat csúfolták.Még nem volt 11éves mikor már kisebb munkákat vállalt el kis boltokban,a megkeresett pénzből főleg ruhát vett.Mániákusan vonzódott bizonyos színekhez.Ha nem dolgozott,vagy nem a nagynénje házát takarította akkor egy a háztól nem messze lévő játszótéren hintázott,vagy a közelben lévő kis tónál a békákat piszkálta.De végül 11éves korábban megkapta a Roxforti levelet,majd saját pénzén megvette az Abszol úton élete első pálcáját,ami szokatlanul rövid volt.A süveg a Mardekár házba osztotta be Dolores-t aki ezek után csak azt a célt tűzte ki maga elé,hogy minél jobb jeggyel végezze el az iskolát.Okosnak bizonyult és ügyesen forgatta a pálcáját.Bár inkább csak az elméleti dolgok érdekelték.Nem igazán barátkozott más házak diákjaival,inkább csak a Mardekár tanulóival ápolt jó viszonyt,bár ott se nagyon akadt igazán jó barátja.Már majdnem elvégezte az iskolát,mikor hírt kapott,hogy nagynénjét valaki vagy valakik meggyilkolták.Ekkor megkönnyebbült és még jobban vágyott az elismerésre a kitűnő osztályzatra.Sikeres vizsgái letétele után szinte egyből munkát kapott a Minisztériumba,ahol először csak kisebb feladatokat látott el,majd az évek múlásával egyre több és több dolgot bíztak rá.Kitűnt és nem csak a rózsaszín öltözködésével.Mindig előre haladt.Végül államtitkár és Wizengamot egyik bírája.Maga is részt vett abban a törvényrendelet készítésében,miszerint,hogy a vérfarkasok nem kaphassanak munkát.Majd a Minisztérium jelölte ki őt,hogy menjen Roxfort-ba és ellenőrizze a dolgokat,mint főinspektor.Jellem
Törtető, akaratos s sokszor az erőszaktól sem riad vissza. Mindig a fennálló rendszer legodaadóbb szolgálója, elvektől és meggyőződéstől függetlenül. Ami a miniszter mond,az neki a szent írás.Legjobban akkor érzi magát, ha másokat gyötörhet.Inkább az elméleti oktatásban hisz.Nem szereti a gyerekeket és a nem emberi lényeket sem.Szeret minél nagyobb büntetés kiszabni rájuk.A kinézete amúgy nem ezt mutatja,de belülről romlott.


Külsőségek

Magasság .:160 cm
Szemszín .:kék
Hajszín .:barna
Különleges ismertetőjel.: Alacsony és kövér
Kinézet .: Kicsi,kővér és békaszerű.Rózsaszín ruhát hord, hozzá egy ízléstelen masnit visel egérszínű hajában. Hangja kislányosan affektáló amely éles ellentétben áll külső megjelenésével.
Egészségi állapot.:Egészséges

A tudás

Mugli képzettségek.:nincs
Pálca típusa.: nagyon kicsi pálcája van de körülbelül 4hüvely
Különlegesség.: Patrónusa hosszú szörű macska
Vissza az elejére Go down
https://exmemoriam.hungarianforum.net
Vendég
VendégTanárok előtörténetei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tanárok előtörténetei   Tanárok előtörténetei EmptyVas. Feb. 14, 2010 1:14 pm

SYBILL PATRICIA TRELAWNEY


Teljes név.:Sybill Patricia Trelawney
Beceneve.: Sybill, Syb
Nem.:
Születési hely, idő.: London, idő ismeretlen
Kor.: Ismeretlen, de az 50 – es éveinek végén, a 60 – as éveinek elején járhat.
Faj.: Ember
Vér .: Arany
Oldal.:
Család.: - Sybill a köztiszteletben álló Cassandra Trelawney látnok ükunokája. Szülei ismeretlenek, testvérei nincsenek.

A múlt


Nos Sybill gyermekkoráról nem sokat tudunk meg, múltját homály fedi. Egyetlen kis apró részlet világos vele kapcsolatban, mégpedig az, hogy mindig is érdekelte a jóslás, példaképe üknagymamája Cassandra Trelawney volt. A legközelebbi dolog, ami kiderült vele kapcsolatban az - az, hogy 1979-ben jelentkezett professzornak a Roxfortba. Az állásinterjú Albus Dumbledore igazgatóval a Szárnyas Vadkan fogadóban zajlódott le. Dumbledore professzor ebben az időben hajlott arra, hogy mivel a jóslástan egy eléggé ködös tantárgy tele feltételezésekkel és találgatásokkal, így nem szükséges azt tanítani ezért be akarta szüntetni. Döntése az után változott meg, hogy tudomására jutott, hogy Sybill a híres Cassandra Trelawney utódja. Dumbledore úgy döntött, hogy próbára teszi a nőt és jósoltat vele, ahol is a nő kudarcot vallott. Dumbledore már éppen indulni készült és már lépett volna ki a fogadóból mikor is megtörtént a hihetetlennek hitt esemény. Trelawney transzba esett és elmondta élete első igaz jövendölését. Az igazgató erre azonnal felvette tanárnak Trelawney-t, hogy szemmel tarthassa, és megóvhassa Voldemorttól. Sybill első találkozása Harryvel és barátaival 3. éves korukban történt meg mikor is azok elkezdték jóslástan tanulmányaikat. A barátok alapvetően csalónak tartják tanárukat, amivel néhány tanár is egyetért. McGalagony professzor szerint Trelawney szavahihetősége a jövendölésben alá van ásva azzal a szokásával, hogy minden évben megjövendöli egy diákja halálát. Ezek a jövendölések eddig még nem jöttek be. Voltak azonban apró jóslatai is, amik viszont valóra váltak, lásd Neville és a teáscsészék esete, az, hogy megjósolta, hogy valaki örökre eltávozik majd közülük nem sokkal később, pedig Hermione befejezte a tantárgy tanulását. Továbbá ott volt a jóslat, amit Lavender Brownnak mondott, hogy amitől a legjobban fél az október tizenhatodikán, pénteken következik be. Október 17. – én Lavander levelet kapott, hogy a kisnyula meghalt. Abban az évben mikor Harry és barátai 5. évesek megjelenik az iskolában Dolores Jane Umbridge, akit a minisztérium küldött, hogy felügyelje, mi folyik az iskolában, ezen kívül a nő SVK tanár is lesz. Az újonnan kinevezett főinspektor, próbára teszi a jóslástan professzort, ami a látót heves aggályokba és paranoiába kergeti. Umbridge emiatt csalónak ítéli meg, és kirúgja.
Mikor ez Dumbledore tudomására jut azonnal intézkedik és megengedi neki (sőt, valójában igen fontosnak tartja), hogy a Roxfortban maradjon. A konfliktusokat elkerülendő új tanárnak, felveszi a népéből száműzött kentaurt, Firenzét. Umbridge távozásával Trelawney újra taníthat, ám osztoznia kell a tantárgyon a kentaurral, akire őrjítően féltékeny. Voldemort az ötödik évben tesz rá egy kísérletet, hogy a Rejtély - és Misztériumügyi Főosztályról megszerezze Trelawney jóslatának egy másolatát, de nem jár sikerrel: a jóslat másolata megsemmisül.


Jellem


Sybill Trelawney milyen ember? Nos lássuk csak. Bár Sybill a híres és világszerte tisztelt Cassandra Trelawney látnok ükunokája, azt kell, hogy mondjam egyáltalán nem sikerült örökölnie üknagymamája tehetségét, éppen ellenkezőleg. Ennek köszönhetően sokszor hamis jóslatokat kénytelen kitalálni, de egyáltalán nem rosszindulatú ember. Trelawneyt diákjai és kollégái kissé bogarasnak tartják. Minden diákjának szörnyűségeket jósol, emiatt nagyon sokan nem kedvelik a tanárnőt. Rettentő babonás egy nő, ami néha kifejezetten bosszantó, hiszen ezeket a hiedelmeit gyakran megosztja másokkal is és ezzel az agyukra, megy. Nagyon érzékeny lélek, aki könnyen megsértődik, hamar meg lehet őt bántani.
Főleg az fáj neki, ha valaki kétségbe meri vonni a képességeit. Mindig folytott hangon beszél, mintha temetésen lenne. Eléggé makacs természet. Mindemellett úgy gondolom azt is érdemes róla megemlíteni, hogy a tanárnő titokban alkoholista, méghozzá sherry párti a szentem.

Külsőségek


Magasság .: 163 cm
Szemszín .: Barna
Hajszín .: Barna
Különleges ismertetőjel.: Hatalmas kerek szemüveg, rengeteg karperec és nyaklánc ezen kívül állandóan köpenyt és sálat visel.
Kinézet .: Trelawney professzor…nos, hogy is mondjam….eléggé egyedien öltözködik. Igen ez a helyes kifejezés illetve az extravagáns. Első találkozáskor az ember véleménye az, hogy a nő csukott szemekkel öltözött fel, pedig ez nem így van, hanem Sybill ezt a stílust szokta meg. A ruhája érdekes színű, a zöld valamelyik árnyalata lehet, amely tele van pakolva apró kis díszekkel, melyek hol fényes, hol rikító színben díszelegnek. Haja kócos, göndör tincsekben omlik a vállára. Megjelenését hatalmas kerek szemüvege teszi még egyedibbé. Sokan azt mondják, hogy hasonlít egy szitakötőre. Nos van benne valami… Erős sherry illata van, ami keveredik a magára fújt több üveg parfümmel.
Egészségi állapot.: Hát elméletileg egészséges, gyakorlatilag viszont szemproblémái vannak emellett, bár ezt senki sem mondja ki, mert hallgatni arany, de a tanárnő egy kissé alkoholista.

A tudás


Mugli képzettségek.: -
Pálca típusa.: 9 és fél hüvelykes, tölgyfapálca, kentaur farok szőr maggal
Különlegesség.: -
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tanárok előtörténetei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tanárok előtörténetei   Tanárok előtörténetei Empty

Vissza az elejére Go down
 
Tanárok előtörténetei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Exmemoriam :: Karakterek :: Elfogadott Előtörténetek-
Ugrás: